perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kesäherkkuja ja kalajuttuja

Kesän ehdoton kesäbiisi on tässä: https://www.youtube.com/watch?v=D0Xe32V5v98
Kymppilinja - Minä feat. Mariska "Haukibiisi". Ainaki jos kysytään multa tai minun siskolta:D

Mutta aiheeseen, kalajuttuihin. Meillä(kin) syötiin tänään muikkuja ja villisti veikkaan (tiedän) ettei ollut ihan ainoa keittiö jossa paistettujen muikkujen tuoksu kutkutteli nenänpieltä. Meillä ne ei ollu itse kalastettuja, mutta lähikaupasta kuitenkin ja lähijärvestä joten melkein niinkuin omia. Ja hyviä. Lisukkeeksi pottuja, sipulivoita uusista sipuleista ja torilta ostettuja nauriita, mansikoita ja kirsikoita. Voiko enemmän toivoa? Niin paitsi sen mökin ja järven ja sen että olis kalastanu ne muikut ihan ite. Sisko laittoi sattumalta just silloin mökiltä Lapin käsivarresta kuvaviestin jossa oli ämpärillinen mummin kalastamia haukia. Siitähän se lähti taas läppä lentämään tuon hauki-biisin muodossa. Tästä kun kehkeytyi meille ihan oma vitsi kategoria kun mietittiin yhdessä että saisiko tuon laulun sanoin niinkuin ihan oikeasti miehen iskettyä. Sitä sitten tutulta kaverilta kysymään että mitenköhän tuo toimisi jos rempseästi vain astelisi miehen luokse sanomaan laulun sanoin: "Muru hei, takki auki, täältä tulee hauki, joka susta tykkää." Tuon laulun sanat on niin hulvattoman hauskat muutenkin, että sitä on naurettu monet kerrat. Kaverimme meinasi ettei taida oikein toimia. Iltaa kun istuttiin niin juttu lähti siinä vähän leviämään käsiin ja sai uusia muotoja. Mies miettimään, toimisiko naisen kohdalla jotenkin tähän tyyliin: "Jos minä olisin lahna, niin saisinko uida sinun verkkoosi." Kyllä me siskon kanssa oltiin sitä mieltä että vähintäänkin pitäisi olla joku jalokala, eikä tuo nyt ainakaan toimisi niin päin että nainen sen sanoisi, miettikää nyt vähän... Kuka haluaa lahnan? Empä muista niin makeasti nauraneeni aikoihin. Tässäkin yksi variaatio: "Hei miten olis jos täältä tulis tämmöinen pieni ja napakka muikku sun verkkoon, niin irrottaisitko mut hellästi?"  Aika moni ystävä on tänä kesänä muuten saanut Lapista rajajoesta semmoisia lohen vonkaleita etten olisi uskonut jos en olisi omin silmin kuvissa nähnyt. Siinä on ollut useampiakin 14 kg painoisia lohia. Upeita kaloja.

Ja sitten, pakkaamaan. Pieneen moottoripyörän sivulaukkuun pitäisi saada mahtumaan lakanat, pyyhe, vaihtovaatteet ym tarpeellista selvitäkseen yön yli lomasesta. Sillä huomenna aamulla tämä tyttö lähtee Pohjoiskarjalaan (farkut jää jalkaan). Kohti Joensuuta ja Farmari-näyttelyä. Kivaa.
Toivottavasti kalusto, kuski ja oma kroppa kestää. Yöpyminen on jossain paikassa x, kylä jonka nimeä en ollut aiemmin edes kuullut. Toivottavati ilmakin suosii, ihan niin kuumaa ei tarvisi olla kuin tänään täällä Mikkelin seudulla, lämpöä kolmisenkymmentä astetta. Kaupungissa asioidessani tarkeni ihan kohtuullisesti. Siellä törmäsin muuten ällistyttävään näkyyn. Istuin hetken torikahvilassa ja otin kupillisen teetä kun yhtäkkiä näin kaksi lammasta! Piti hetki kyllä miettiä tilannetta. Totta se oli, lapsille järjestetty hulivilikarnevaali oli koonnut paikalle talutusratsastusta (kaksi ponia), agilitynäytöksen sekä Otavan koulutilalta kaksi lammastakin lasten ihailtavaksi, hauskaa. Siinä sitten nautin torilla teehetkestäni ihaillen kauniita lampaita. Tuli jotenkin kodikas olo.

Hyviä kalansaaliita kaikille kalastaville ja mukavaa viikonloppua muillekkin, lampaiden vesiastiat kaipaavat täydennystä ja koirat viilennystä. Ai niin, ja ne laukut pitää pakata. Inhoan pakkaamista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti